Placeholder

Tips voor Buddy

Missie geslaagd: we hebben de eerste kaap bereikt!

De Buddy Deal zit erop! 31 mei ligt intussen achter ons en alle stoppers en buddy’s mogen best fier zijn op hun prestatie. Want zélfs wie het niet haalde, is een belangrijke ervaring rijker …

Is je stopper gestopt?

Wens hem dan zeker ook van ons proficiat! Want vaak is de angst om te stoppen een groter probleem dan het stoppen zelf. De klik maken is dus al een prestatie op zich. En met de juiste mindset, jouw steun en eventueel een beetje professionele hulp valt het stoppen soms beter mee dan gedacht.

Jij blijft ook nu natuurlijk zijn buddy

Want echte buddy’s blijven mekaar steunen, ook op momenten dat het even moeilijk gaat. En we gaan er niet flauw over doen: ook nu je stopper (hopelijk) gestopt is, kunnen faalangst, ontwenningsverschijnselen of negatieve emoties nog wel eens de kop opsteken.

Men zegt soms: ‘Roker ben je voor het leven’. Er zijn genoeg ex-rokers om deze slogan tegen te spreken. Dit geldt echter wel voor de steun van hun omgeving en Tabakstop die ex-rokers helpen om een leven lang vol te houden of om er telkens opnieuw met nieuwe moed tegenaan te gaan! En zéker voor de steun van hun buddy 😉

Dus in naam van Stichting tegen Kanker én je stopper zeggen we: bravo om een maand lang als buddy mee te doen aan onze Buddy Deal! En wie weet kan je volgend jaar wéér een vriend of vriendin bijstaan die de sigaret vaarwel wil zeggen?

Mogen we jullie proficiat wensen?

Natuurlijk zijn we bij Stichting tegen Kanker bijzonder blij dat jullie hebben meegedaan aan de Buddy Deal. Maar ook Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Lize Feryn willen jullie van harte feliciteren met je prestatie …

Bekijk de video van Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid:

Bekijk de video van Lize Feryn:

Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

5 dingen om te doen als jouw stopper het moeilijk heeft

Iedereen die het ooit zelf probeerde, weet: stoppen met roken is niet altijd makkelijk! Zeker de eerste weken kan je wel eens de muren oplopen. Ook voor de mensen rond de stopper kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je hiermee om? En wat kan jij doen om de slaagkansen te verhogen?

Tips voor Buddy

Dagen zonder tabak: streep je stopper rookvrij!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van zijn maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om vol spanning naar uit te kijken. En met zijn eigen persoonlijke stopkalender komt die rookvrije toekomst voor je stopper elke dag een streepje dichterbij.

Tips voor Buddy

Stoppen met excuses: je stopper maakt zichzelf iets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Hieronder vind je een aantal dingen die jij kan zeggen om je stopper van mening te doen veranderen!