Placeholder

Tips voor Buddy

Missie geslaagd: we hebben de eerste kaap bereikt!

De Buddy Deal zit erop! 31 mei ligt intussen achter ons en alle stoppers en buddy’s mogen best fier zijn op hun prestatie. Want zélfs wie het niet haalde, is een belangrijke ervaring rijker …

Is je stopper gestopt?

Wens hem dan zeker ook van ons proficiat! Want vaak is de angst om te stoppen een groter probleem dan het stoppen zelf. De klik maken is dus al een prestatie op zich. En met de juiste mindset, jouw steun en eventueel een beetje professionele hulp valt het stoppen soms beter mee dan gedacht.

Jij blijft ook nu natuurlijk zijn buddy

Want echte buddy’s blijven mekaar steunen, ook op momenten dat het even moeilijk gaat. En we gaan er niet flauw over doen: ook nu je stopper (hopelijk) gestopt is, kunnen faalangst, ontwenningsverschijnselen of negatieve emoties nog wel eens de kop opsteken.

Men zegt soms: ‘Roker ben je voor het leven’. Er zijn genoeg ex-rokers om deze slogan tegen te spreken. Dit geldt echter wel voor de steun van hun omgeving en Tabakstop die ex-rokers helpen om een leven lang vol te houden of om er telkens opnieuw met nieuwe moed tegenaan te gaan! En zéker voor de steun van hun buddy 😉

Dus in naam van Stichting tegen Kanker én je stopper zeggen we: bravo om een maand lang als buddy mee te doen aan onze Buddy Deal! En wie weet kan je volgend jaar wéér een vriend of vriendin bijstaan die de sigaret vaarwel wil zeggen?

Mogen we jullie proficiat wensen?

Natuurlijk zijn we bij Stichting tegen Kanker bijzonder blij dat jullie hebben meegedaan aan de Buddy Deal. Maar ook Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Lize Feryn willen jullie van harte feliciteren met je prestatie …

Bekijk de video van Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid:

Bekijk de video van Lize Feryn:

Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

De Buddy Deal kalender om je Stopper te helpen

Buddy Deal wordt een echte uitdaging voor je Stopper. Stichting tegen Kanker heeft een kalender op maat gemaakt om je te begeleiden er het beste van te maken!

Tips voor Buddy

WEBINAR - Hoe kan ik als Buddy echt iemand steunen?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Buddy

Frank Vandenbroucke, minister en deelnemer aan Buddy Deal 2022

Als minister van Volksgezondheid weet Frank Vandenbroucke dat stoppen met roken niet gemakkelijk is. Daarom besloot hij om Nadia te steunen bij deze uitdaging.