Stopper blog

Stopper Blog

Stopper blog

Stopper blog

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Stopper blog

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Stopper blog

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …

Stopper blog

Dagen zonder tabak: streep jezelf naar de finish!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van je maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om naar uit te kijken. Met jouw eigen persoonlijke stopkalender komt de overwinning elke dag een streepje dichterbij. 

Stopper blog

Stoppen start goed: 10 tips voor je eerste stopdag!

Goed begonnen is half gewonnen! De Stichting tegen Kanker wil je graag proficiat wensen met deze eerste belangrijke stap. En op de eerste dag geven we je al meteen tien tips om de juiste nieuwe routines aan te leren, jezelf te herpakken op moeilijke momenten … of gewoon: jezelf regelmatig een schouderklopje te geven!

Stopper blog

Proficiat, eerste dag geslaagd! En voel je al iets?

Oef, de kop is eraf: je hebt je eerste rookvrije dag al achter de rug! Misschien was het niet altijd even makkelijk en voelde je je soms prikkelbaar of onzeker. Maar het zou zomaar kunnen dat je ook de eerste positieve effecten al hebt gevoeld.

Stopper blog

Last van ontwenningsverschijnselen? Nicotinevervangers kunnen helpen!

In de eerste week kan je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Sterke drang in een sigaret, nervositeit en prikkelbaarheid: stuk voor stuk gevoelens die bijzonder onaangenaam zijn.

Stopper blog

Psst … Wist je dat stoppen met roken je seksleven verbetert?

Roken is vaak een afknapper bij jongeren of volwassenen die een partner zoeken. Maar er zijn nog meer redenen waarom rokers een slechter seksleven hebben dan niet-rokers. En dat heeft natuurlijk nog meer gevolgen…

Stopper blog

Zin in een sigaret? Wachten werkt!

Heb je zin in een sigaret? Wacht dan drie tot vijf minuten! Je zal merken dat de trek weer verdwijnt. Maar ga niet zitten wachten tot het zover is en zoek intussen afleiding!

Stopper blog

Zet jezelf dit weekend maar eens in de bloemetjes!

Stoppen met roken is soms hard werken. Het enige verschil met je job is misschien: ook in het weekend doen we dapper door! Maar dat betekent niet dat jij je niet mag ontspannen…

Stopper blog

De kat en de melk: bereid je voor op extra uitdagingen!

Proficiat, je bent nu al één week rookvrij! Waarschijnlijk kreeg je het af en toe al eens moeilijk, maar telkens wist je de verleiding (hopelijk) te weerstaan. Denk goed na voor je jezelf op de proef stelt met bijzondere gelegenheden…

Stopper blog

“Af en toe een sigaretje kan toch geen kwaad.”

We hadden het al over de excuses die rokers in gedachten houden om toch maar niet te moeten stoppen. Een van de populairste, maar meteen ook foutste: af en toe roken kan (geen kwaad). Niets is minder waar!

Stopper blog

Dopamine beats nicotine!

Wie stopt met roken, zoekt automatisch naar manieren om het gemis te compenseren. Niks kan nicotine vervangen, zeg je? Dan hebben we verrassend nieuws: er is een stof die vergelijkbaar is én altijd ter beschikking!

Stopper blog

Proficiat, je bent bijna halfweg! En, voel jij dit ook?

Vrijdag de dertiende een ongeluksdag? Niet voor jou: met de hulp van je buddy ben je nu al bijna twee weken rookvrij. Zullen we samen eens een kleine check-up doen van je conditie?

Stopper blog

Stoppen met roken? Reken maar!

Dat roken veel geld kost, dat weten we allemaal. En dan hebben we het alleen nog maar over de prijs van al die pakjes sigareten of roltabak. Want de medische kosten die er eventueel nog bijkomen, daar zullen we verder maar niet op ingaan.

Stopper blog

Zin in een sigaret? Je dagboek begrijpt je perfect!

Vooral tijdens deze eerste weken kan de drang naar een sigaret (de zogenaamde ‘cravings’) nog regelmatig de kop opsteken. Soms op typische momenten zoals bijvoorbeeld na de maaltijd, maar soms ook wanneer je het niet verwacht … of toch?

Stopper blog

Roken helpt tegen stress? Fake news!

Veel rokers denken dat ze de sigaret nodig hebben om beter met stress om te gaan. Fake news … want het omgekeerde is waar: de sigaret veroorzaakt net meer stress.

Stopper blog

Op je gezondheid: 7 perfecte snacks voor je!

Stoppen met roken, daar krijg je honger van! Dit komt omdat nicotine je hongergevoel onderdrukte, terwijl dat nu weer 'normaal' functioneert. Bovendien gaat je eten terug beter smaken na een rookstop. Naast honger krijg je misschien ook zin om te snacken!

Stopper blog

Waar of niet waar: niet-rokers genezen sneller!

In de volksmond heet het dat rokers de beste genezers zijn. Want de drang naar een sigaret maakt dat ze liefst zo snel mogelijk weer op de been zijn. Maar de echte waarheid is anders!

Stopper blog

Tijd voor wat mond-aan-mondreclame!

Dat roken negatieve effecten op het hele lichaam heeft, dat wist je al. En dat begint al zodra je de rook inademt… in de mond! Volg je even mee?

Stopper blog

Prioriteiten stellen: wat vind jij ECHT belangrijk?

Na meer dan 20 dagen heb je het waarschijnlijk al wel begrepen: er is altijd wel een reden (of excuus) te bedenken om toch maar te roken. Maar stoppen en gestopt blijven, dat doe je om dingen die véél belangrijker zijn dan dat.

Stopper blog

“Iedereen rookt!” Dat was vroeger misschien zo maar …

‘Het is geen man die niet roken kan’ las je vroeger wel eens in de huiskamer. Intussen weten we wel beter (en hebben vrouwen hun ‘schade’ ingehaald, helaas). Maar wat zeggen de cijfers?

Stopper blog

In blijde verwachting? Zorg voor een rookvrije start!

Als er één goede reden is om te stoppen, dan is het wel het leven van je ongeboren kind. Trouwens: wie een kinderwens heeft, doet er goed aan zo snel mogelijk te stoppen…

Stopper blog

Hervallen? Gewoon opstaan én weer doorgaan!

Hervallen is geen synoniem voor mislukking. Zie het als een verwittiging of ultieme reminder: je bent nog steeds aan het stoppen, alleen werd je door een bepaalde situatie verrast.

Stopper blog

Wow, je hebt het (bijna) gehaald! En nu: op naar een lang en gelukkig leven?

De laatste dag van mei komt in zicht. En we durven zelfs al hopen dat je ook na die datum niet meer terug wilt naar je vroegere rokersleven.

Stopper blog

Een paar laatste tips om te voorkomen dat je hervalt …

Misschien ben jij intussen zo enthousiast over je nieuwe leven dat je je nauwelijks nog kunt voorstellen dat je ooit rookte. Maar we laten je toch niet gaan zonder een paar laatste tips voor een rookvrije toekomst.

Stopper blog

Missie (bijna) geslaagd! En je hebt nog veel méér om naar uit te kijken …

Overmorgen is het zover: dinsdag 31 mei vieren jij en je buddy dat je één maand gestopt bent! Intussen mag je jezelf gerust niet-roker noemen én heb je een mailbox en website boordevol tips om dat ook zo te houden.

Stopper blog

Proficiat vanwege onze ambassadeurs

Fantastisch! Als we het goed hebben, dan ben je nu al 31 dagen rookvrij. Dat moeten we vieren, en dat zal zeker gebeuren want … je hebt nog iets tegoed van je buddy.

Stopper blog

Missie geslaagd: we hebben de eerste kaap bereikt!

De Buddy Deal zit erop! 31 mei ligt intussen achter ons en alle stoppers en buddy’s mogen best fier zijn op hun prestatie. Want zélfs wie het niet haalde, is een belangrijke ervaring rijker…

Stopper blog

Belofte maakt schuld (en de beelden bewijzen het 😉)

De Buddy Deal zit erop! Heb jij de finish gehaald? Dan wensen we je graag nogmaals proficiat met je prestatie! En voor we het vergeten … er was nog één dingetje, toch?

Stopper blog

Moeilijk moment? Hervallen? Je bent zeker niet alleen!

Misschien was de Buddy Deal voor jou hét zetje dat je nodig had om eindelijk de sigaret vaarwel te zeggen, maar bekruipt je soms het verlangen terug? Of misschien heb je de finish (nog) niet gehaald. In beide gevallen geldt: we laten je niet in de kou staan!

Tookit voor organisaties

Personaliseer het Buddy Deal-communicatiemateriaal

Ontdek meer >