Placeholder

Tips voor Stopper

Last van ontwennings verschijnselen? Nicotinevervangers kunnen helpen!

In de eerste week kan je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Sterke drang in een sigaret, nervositeit en prikkelbaarheid: stuk voor stuk gevoelens die bijzonder onaangenaam zijn.

Even afleiding zoeken kan dan helpen. Maar het kan ook nuttig zijn om een nicotinevervanger te gebruiken om deze bijwerkingen te verzachten. Nicotinevervangers bestaan in verschillende vormen: een pleister voor een constante dosis en orale middelen voor de moeilijke momenten. Je hebt keuze uit tabletten, kauwgum, spray of een inhaler. Om voldoende effect te hebben, moet je de juiste dosis te nemen.

 

Virginie, tabakologe bij Tabakstop en apotheker, vertelt over nicotinevervangers:

 

Vraag raad aan je apotheker of bij Tabakstop of bekijk hier de tips!

 

Gebruik je een e-sigaret?
Kies dan tijdelijk voor een vloeistof met nicotine. Dat helpt om volledig over te schakelen op dampen.

Lees de tips over het gebruik ervan hier nog eens na.

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …