Placeholder

Tips voor Stopper

Psst … Wist je dat stoppen met roken je seksleven verbetert?

Roken is vaak een afknapper bij jongeren of volwassenen die een partner zoeken. Maar er zijn nog meer redenen waarom rokers een slechter seksleven hebben dan niet-rokers. En dat heeft natuurlijk nog meer gevolgen…

Wist je dat koppels waar de man meer dan 30 sigaretten per dag rookt, twee keer minder de liefde bedrijven dan niet-rokers? De negatieve gevolgen van roken op het seksleven zijn dan ook wetenschappelijk bewezen:

  • Roken vernauwt de bloedvaten, ook in de geslachtszone.
  • Bij rokende mannen daalt vanaf 40 jaar de kwaliteit van de erectie.
  • Rokende vrouwen hebben meer kans op vaginale droogte.

Verder verlaagt roken zowel bij mannen als vrouwen de vruchtbaarheid. Bij koppels die met medische begeleiding zwanger proberen te geraken, hebben de rokende koppels vier keer meer kans op mislukking. En als je zwanger bent, is het vanzelfsprekend van levensbelang voor je baby dat je onmiddellijk stopt.

Meer weten?

Bron: tabakstop.be (Stichting tegen Kanker)

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …