Tips voor Stopper

Tips voor Stopper

Tips voor Stopper

Heb je inspiratie en/of steun nodig om je uitdaging aan te gaan? Dan vind je die hier 😉

Vele rokers willen stoppen. Vaak op eigen houtje. Door rokers op te roepen om te stoppen in de maand mei willen we rokers een gelegenheid bieden om samen met duizenden andere stoppers de uitdaging aan te gaan om één maand of meer niet te roken. Wie nood heeft aan extra ondersteuning bij het stoppen, kan terecht bij Tabakstop of een zorgverlener in de buurt zoals een tabakoloog, huisarts of apotheker. Meer informatie ook op tabakologen.be

Buddydeal: daar gaan we!

Tijdens

Proficiat, eerste dag geslaagd! En voel je al iets?

Oef, de kop is eraf: je hebt je eerste rookvrije dag al achter de rug! Misschien was het niet altijd even makkelijk en voelde je je soms prikkelbaar of onzeker. Maar het zou zomaar kunnen dat je ook de eerste positieve effecten al hebt gevoeld.

Tijdens

Last van ontwennings verschijnselen? Nicotinevervangers kunnen helpen!

In de eerste week kan je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Sterke drang in een sigaret, nervositeit en prikkelbaarheid: stuk voor stuk gevoelens die bijzonder onaangenaam zijn.

Tijdens

Psst … Wist je dat stoppen met roken je seksleven verbetert?

Roken is vaak een afknapper bij jongeren of volwassenen die een partner zoeken. Maar er zijn nog meer redenen waarom rokers een slechter seksleven hebben dan niet-rokers. En dat heeft natuurlijk nog meer gevolgen…

Tijdens

Zin in een sigaret? Wachten werkt!

Heb je zin in een sigaret? Wacht dan drie tot vijf minuten! Je zal merken dat de trek weer verdwijnt. Maar ga niet zitten wachten tot het zover is en zoek intussen afleiding!

Tijdens

Zet jezelf dit weekend maar eens in de bloemetjes!

Stoppen met roken is soms hard werken. Het enige verschil met je job is misschien: ook in het weekend doen we dapper door! Maar dat betekent niet dat jij je niet mag ontspannen…

Tijdens

De kat en de melk: bereid je voor op extra uitdagingen!

Proficiat, je bent nu al één week rookvrij! Waarschijnlijk kreeg je het af en toe al eens moeilijk, maar telkens wist je de verleiding (hopelijk) te weerstaan. Denk goed na voor je jezelf op de proef stelt met bijzondere gelegenheden…

Tijdens

“Af en toe een sigaretje kan toch geen kwaad.”

We hadden het al over de excuses die rokers in gedachten houden om toch maar niet te moeten stoppen. Een van de populairste, maar meteen ook foutste: af en toe roken kan (geen kwaad). Niets is minder waar!

Tijdens

Dopamine beats nicotine!

Wie stopt met roken, zoekt automatisch naar manieren om het gemis te compenseren. Niks kan nicotine vervangen, zeg je? Dan hebben we verrassend nieuws: er is een stof die vergelijkbaar is én altijd ter beschikking!

Tijdens

Proficiat, je bent bijna halfweg! En, voel jij dit ook?

Wat als we je vertellen dat je al halverwege bent? Met de hulp van je buddy ben je nu al bijna twee weken rookvrij. Zullen we samen eens een kleine check-up doen van je conditie?

Tijdens

Stoppen met roken? Reken maar!

Dat roken veel geld kost, dat weten we allemaal. En dan hebben we het alleen nog maar over de prijs van al die pakjes sigareten of roltabak. Want de medische kosten die er eventueel nog bijkomen, daar zullen we verder maar niet op ingaan.

Tijdens

Zin in een sigaret? Je dagboek begrijpt je perfect!

Vooral tijdens deze eerste weken kan de drang naar een sigaret (de zogenaamde ‘cravings’) nog regelmatig de kop opsteken. Soms op typische momenten zoals bijvoorbeeld na de maaltijd, maar soms ook wanneer je het niet verwacht … of toch?

Tijdens

Roken helpt tegen stress? Fake news!

Veel rokers denken dat ze de sigaret nodig hebben om beter met stress om te gaan. Fake news … want het omgekeerde is waar: de sigaret veroorzaakt net meer stress.

Tijdens

Op je gezondheid: 7 perfecte snacks voor je!

Stoppen met roken, daar krijg je honger van! Dit komt omdat nicotine je hongergevoel onderdrukte, terwijl dat nu weer 'normaal' functioneert. Bovendien gaat je eten terug beter smaken na een rookstop. Naast honger krijg je misschien ook zin om te snacken!

Tijdens

Waar of niet waar: niet-rokers genezen sneller!

In de volksmond heet het dat rokers de beste genezers zijn. Want de drang naar een sigaret maakt dat ze liefst zo snel mogelijk weer op de been zijn. Maar de echte waarheid is anders!

Tijdens

Tijd voor wat mond-aan-mondreclame!

Dat roken negatieve effecten op het hele lichaam heeft, dat wist je al. En dat begint al zodra je de rook inademt… in de mond! Volg je even mee?

Tijdens

Prioriteiten stellen: wat vind jij ECHT belangrijk?

Na meer dan 20 dagen heb je het waarschijnlijk al wel begrepen: er is altijd wel een reden (of excuus) te bedenken om toch maar te roken. Maar stoppen en gestopt blijven, dat doe je om dingen die véél belangrijker zijn dan dat.

Tijdens

“Iedereen rookt!” Dat was vroeger misschien zo maar …

‘Het is geen man die niet roken kan’ las je vroeger wel eens in de huiskamer. Intussen weten we wel beter (en hebben vrouwen hun ‘schade’ ingehaald, helaas). Maar wat zeggen de cijfers?

Tijdens

In blijde verwachting? Zorg voor een rookvrije start!

Als er één goede reden is om te stoppen, dan is het wel het leven van je ongeboren kind. Trouwens: wie een kinderwens heeft, doet er goed aan zo snel mogelijk te stoppen…

Tijdens

Hervallen? Gewoon opstaan én weer doorgaan!

Hervallen is geen synoniem voor mislukking. Zie het als een verwittiging of ultieme reminder: je bent nog steeds aan het stoppen, alleen werd je door een bepaalde situatie verrast.

Tijdens

Wow, je hebt het (bijna) gehaald! En nu: op naar een lang en gelukkig leven?

De laatste dag van mei komt in zicht. En we durven zelfs al hopen dat je ook na die datum niet meer terug wilt naar je vroegere rokersleven.

Tijdens

Een paar laatste tips om te voorkomen dat je hervalt …

Misschien ben jij intussen zo enthousiast over je nieuwe leven dat je je nauwelijks nog kunt voorstellen dat je ooit rookte. Maar we laten je toch niet gaan zonder een paar laatste tips voor een rookvrije toekomst.

Tijdens

Missie (bijna) geslaagd! En je hebt nog veel méér om naar uit te kijken …

Overmorgen is het zover: 31 mei vieren jij en je buddy dat je één maand gestopt bent! Intussen mag je jezelf gerust niet-roker noemen én heb je een mailbox en website boordevol tips om dat ook zo te houden.

Tijdens

Lang zullen ze leven: de positieve effecten van stoppen met roken

Stoppen met roken heeft alleen maar positieve effecten op je lichaam, en dat zowel op korte als op lange termijn. Een paar voorbeelden die je kunnen motiveren …

Toolkit voor organisaties

Personaliseer het Buddy Deal-communicatiemateriaal

Ontdek meer >