Placeholder

Tips voor Stopper

Tijd voor wat mond-aan-mondreclame!

Dat roken negatieve effecten op het hele lichaam heeft, dat wist je al. En dat begint al zodra je de rook inademt … in de mond! Volg je even mee?

Roker? Dat ruik je!

Roken zorgt voor een slechte adem. Wat natuurlijk meteen opvalt, is de typische tabaksgeur wanneer je je mond opendoet. Maar dat is niet alles! Roken vermindert bovendien de speekselproductie waardoor je een drogere mond krijgt.

Dat maakt dan weer dat bacteriën zich makkelijker vermenigvuldigen. En omdat deze bacteriën zwavel produceren, gaat je adem nog minder fris ruiken.

Slecht voor tanden en tandvlees

De gevolgen van roken zie je meteen: de teer en nicotine in sigaretten veroorzaken permanente vlekken op de tanden en maken het tandglazuur geel.

Maar doordat je mond droger wordt, bevordert roken ook:

  • Cariës (rokers lopen drie keer meer kans op cariës)
  • Ziektes van het tandvlees zoals ontstekingen
  • Ziektes van het ‘parodontium’ waarbij de ondersteunende weefsels van de tanden worden aangetast

Op termijn komen de tanden ook sneller los te zitten.

Over smaken en geuren …

… valt niet te discussiëren! Het staat vast dat regelmatig roken je smaak en geurzin aantast. Rokers vinden daardoor minder plezier in eten en ze gaan ook makkelijk te veel zout of suiker toevoegen om hun eten meer smaak te geven.

Bron: Wat zijn de gevolgen van roken? | MediPedia https://nl.medipedia.be/roken/gevolgen/wat-zijn-de-gevolgen-van-roken

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …