Placeholder

Stopper Blog

Hervallen? Gewoon opstaan én weer doorgaan!

Hervallen is geen synoniem voor mislukking. Zie het als een verwittiging of ultieme reminder: je bent nog steeds aan het stoppen, alleen werd je door een bepaalde situatie verrast. Even nadenken dus: hoe kan het de volgende keer anders? Hoe kan ik ook in zo'n situatie stevig in mijn schoenen staan?

Heb je toch gerookt? Die ene uitschuiver hoeft zeker niet het einde van je rookstop te betekenen. We geven je vier tips om je terug op de rails te helpen:

1. Herpak jezelf

Kon je vroeger meteen fietsen zonder eerst een aantal keer te vallen? Nee toch? Fouten maken is menselijk. Blijf niet balen om je terugval, ga door met je mooie plan.

2. Leer van je uitschuiver

Waar is het misgegaan? Wat was de oorzaak en hoe kan je die vermijden of er anders mee omgaan? Prik meteen een nieuwe stopdatum (bij voorkeur nu meteen) en ga er terug én beter voorbereid tegenaan. Of als het jou niet lukt om je snel te herpakken, aarzel niet om (professionele) hulp in te schakelen.

Wil je weten hoe professionele coaching je stopkans vergroot? Bekijk het filmpje!

3. Koop geen sigaretten

Zo kom je niet in de verleiding om weer te gaan roken (en te blijven roken). Heb je er toch al gekocht? Geef ze aan iemand anders of gooi het pakje direct terug weg!

4. Blijf alert!

De belangrijkste les is niet dat je het niet kan, maar wel dat je het niet-roken nog niet helemaal onder de knie hebt en dus iets voorzichtiger mag zijn. Dus wanhoop zeker niet: veel mensen moeten eerst een paar keer proberen te stoppen voor het ze uiteindelijk lukt.

Hervallen is geen mislukking! Meer tips om je weer op weg te helpen? Luister naar het advies van onze expert!

Bron:
https://www.tabakstop.be/rokers/hoe-volhouden/hervallen-geen-mislukking
https://www.ikstopnu.nl/wp-content/uploads/2021/11/Stopplan-Ikstopnu-digitaal-invulbaar-nov-2021.pdf

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Stopper blog

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Stopper blog

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Stopper blog

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …