Placeholder

Tips voor Stopper

Zin in een sigaret? Wachten werkt!

Heb je zin in een sigaret? Wacht dan drie tot vijf minuten! Je zal merken dat de trek weer verdwijnt. Maar ga niet zitten wachten tot het zover is en zoek intussen afleiding!

Wat het beste werkt voor jou, dat mag je zelf bepalen. Maar we geven je al een paar voorbeelden van wat je kunt doen om je zinnen te verzetten:

  • Loop een rondje om
  • Bel iemand op
  • Ga even tv-kijken of internetten
  • Kijk even op je telefoon, Facebook of doe een spelletje
  • Drink een glas water
  • Maak een kopje koffie of thee

Een tip: denk vooraf al eens na wat je de komende dagen allemaal gaat doen als het begint te kriebelen. Bedenk dingen om te doen als je thuis bent of ergens ander (op het werk, op bezoek), als je veel of weinig tijd hebt, als het goed weer is of niet …

Maak nu alvast een lijstje zodat je altijd wel een ideetje vindt!

Bron: ikstopnu.nl (Trimbos-instituut)

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …