Placeholder

Tips voor Stopper

Wow, je hebt het (bijna) gehaald! En nu: op naar een lang en gelukkig leven?

De laatste dag van mei komt in zicht. En we durven zelfs al hopen dat je ook na die datum niet meer terug wilt naar je vroegere rokersleven. Hopelijk hebben onze tips en de steun van je buddy je geholpen. Maar je hebt het toch vooral aan jezelf te danken, want eigenlijk hebben we je maar één ding proberen uit te leggen:

Wie de juiste motivatie heeft (en houdt), heeft meer kans om te slagen!

Motivatie is echter geen eenmalige verwezenlijking, het is iets wat je je best elke dag voor de geest haalt, en zeker op moeilijke momenten! Hou het vlammetje brandende: daarvoor kan je ook deze oefening eens proberen …

Stel dat je 90 jaar oud bent:

1. Als je terugkijkt op je leven, waar ben je het meest trots op?

2. Wat had je in je lange leven graag (meer) gedaan?

3. Wat is voor jou het allerbelangrijkste geweest in je leven?

4. Hoe kunnen deze antwoorden je helpen om niet te roken?

Blij met het resultaat?

Als de antwoorden je bevallen en een goede weergave zijn van je drijfveren om te stoppen: print ze af en hang ze op of bewaar ze en kijk er af en toe eens naar. Want dit is de manier waarop jij een lang, gelukkig en gezond leven wil leiden!

Bron:
https://tobaccofreequebec.ca/iquitnow/still-hesitating/your-cravings

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …