Placeholder

Tips voor Stopper

Roken helpt tegen stress? Fake news!

Veel rokers denken dat ze de sigaret nodig hebben om beter met stress om te gaan.

Fake news … want het omgekeerde is waar: de sigaret veroorzaakt net meer stress.

Je wordt zenuwachtig omdat je lichaam ontwenning ervaart als je een tijdje niet gerookt hebt. En de nicotine zorgt ervoor dat dit vervelende gevoel even verdwijnt. Zolang je rookt, blijf je in die stresscirkel vastzitten. Meestal wordt je net rustiger of minder angstig als je een tijd gestopt bent.

De waarheid?
Bekijk het fimpje!

Natuurlijk voel je je ontspannen als je rookt want je neemt een pauze, ademt rustig in en uit, je kunt je gedachten even verzetten, je neemt wat tijd voor jezelf. Dat is wat het stressgevoel doet verminderen. Vergeet dus ook geen pauzes te nemen als je gestopt bent en vooral een adempauze.


Neem een moment voor jezelf!

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …