Placeholder

Tips voor Stopper

De kat en de melk: bereid je voor op extra uitdagingen!

Proficiat, je bent nu al één week rookvrij! Waarschijnlijk kreeg je het af en toe al eens moeilijk, maar telkens wist je de verleiding (hopelijk) te weerstaan. Denk goed na voor je jezelf op de proef stelt met bijzondere gelegenheden…

Momenten om extra alert te zijn
Een feestje, een bezoekje bij (rokende) familie of vrienden, een drink na het werk … Er zijn van die typische momenten waarbij je vroeger steevast een sigaretje opstak. Wees alert in deze situaties, want je weet dat je het soms lastig zult hebben. Een tip om het makkelijker te maken: vertel iedereen zodra je aankomt dat je gestopt bent met roken. Da’s duidelijk voor iedereen … ook voor jezelf!

Voor alle duidelijkheid …
We zeggen niet dat je feestjes moet afzweren of dat je bepaalde vrienden nooit meer mag zien. Maar binnen enkele weken zal je sterker in je schoenen staan, dus stel het even uit of wees gewoon supervoorzichtig.

Bron: ikstopnu.nl (Trimbos-instituut)

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

De Buddy Deal kalender begeleidt je tijdens de hele uitdaging

Om je te helpen tijdens Buddy Deal heeft Stichting tegen Kanker een kalender op maat voor je gemaakt!

Tips voor Stopper

WEBINAR - Hoe moet ik me als stopper (roker) voorbereiden op Buddy Deal?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Stopper

Ontmoet Nadia, deelnemer aan de Buddy Deal 2022

Nadia, gelegenheidsroker, besloot in 2022 te stoppen met roken met Buddy Deal. Voor deze uitdaging had Nadia een heel bijzondere Buddy: Frank Vandenbroucke, vice-eerste minister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.