Placeholder

Stopper Blog

De kat en de melk: bereid je voor op extra uitdagingen!

Proficiat, je bent nu al één week rookvrij! Waarschijnlijk kreeg je het af en toe al eens moeilijk, maar telkens wist je de verleiding (hopelijk) te weerstaan. Denk goed na voor je jezelf op de proef stelt met bijzondere gelegenheden…

Momenten om extra alert te zijn
Een feestje, een bezoekje bij (rokende) familie of vrienden, een drink na het werk … Er zijn van die typische momenten waarbij je vroeger steevast een sigaretje opstak. Wees alert in deze situaties, want je weet dat je het soms lastig zult hebben. Een tip om het makkelijker te maken: vertel iedereen zodra je aankomt dat je gestopt bent met roken. Da’s duidelijk voor iedereen … ook voor jezelf!

Voor alle duidelijkheid …
We zeggen niet dat je feestjes moet afzweren of dat je bepaalde vrienden nooit meer mag zien. Maar binnen enkele weken zal je sterker in je schoenen staan, dus stel het even uit of wees gewoon supervoorzichtig.

Bron: ikstopnu.nl (Trimbos-instituut)

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Stopper blog

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Stopper blog

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Stopper blog

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …