Placeholder

Tips voor Stopper

Dopamine beats nicotine!

Wie stopt met roken, zoekt automatisch naar manieren om het gemis te compenseren. Niks kan nicotine vervangen, zeg je? Dan hebben we verrassend nieuws: er is een stof die vergelijkbaar is én altijd ter beschikking!

Pleisters? Kauwgom?
Er bestaan heel wat producten die de nicotine in je sigaret vervangen … door andere nicotine. Maar wist je dat je lichaam bij fysieke inspanningen automatisch dopamine aanmaakt, ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’?

De dopamine die vrijkomt, herstelt het chemische evenwicht in je hersenen dat ontstaat door het ‘tekort’ aan nicotine. Onder lopers staat het effect bekend als ‘runner’s high’ maar ook aerobics en fitness zijn ideaal om de productie ervan te stimuleren.

Maar voor wie een zittend leven leidt, maakt gewoon bewegen al een enorm verschil! Ga bijvoorbeeld al eens te voet naar de winkel: met 10.000 stappen per dag zorg je al voor een gunstig effect op je gezondheid.

En er zijn nog meer voordelen …
Natuurlijk is sport of lichaamsbeweging ook dé manier om de gezondheidseffecten van stoppen met roken te versnellen én te versterken. En ondertussen vliegt de tijd voorbij en kan je je zinnen even verzetten. Dat zijn twee (drie, vier …) vliegen in één klap!

Gebruik je een nicotinevervanger of e-sigaretten?
Misschien heb jij ervoor gekozen om toch (ook) nicotinekauwgom of -pleisters te gebruiken. Mocht je desondanks nog steeds last hebben van ontwenningsverschijnselen, dan kan je de dosis best wat verhogen. Vraag raad aan je apotheker of kijk op Tabakstop.

Ben jij overgeschakeld op e-sigaretten? Ook dan kan je overwegen om de dosis aan te passen.
Kijk op Tabakstop.

Meer weten over nicotinevervangers?
Bekijk het filmpje!

Meer weten over nicotineverslaving?
Bekijk het filmpje!

Stop met roken én start meteen met een positieve en gezonde routine die past bij je nieuwe leven!

Bron:
https://www.quitgenius.com/blog/stop-smoking-motivation
https://10000stappen.gezondleven.be/waarom-10000-stappen

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …