Placeholder

Tips voor Stopper

“Af en toe een sigaretje kan toch geen kwaad.”

We hadden het al over de excuses die rokers in gedachten houden om toch maar niet te moeten stoppen. Een van de populairste, maar meteen ook foutste: af en toe roken kan (geen kwaad).

Niets is minder waar!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je kunt niet ‘af en toe’ roken. Of beter gezegd: je kunt de volgende sigaret veel langer uitstellen, maar roken is een permanente verslaving en je rekt dus enkel maar het verlangen naar het volgende nicotineshot. Dus om het met de woorden van (ervarings)deskundige Allen Carr te zeggen:

“There’s no such thing as just one cigarette”

(“Er bestaat niet zoiets als maar één sigaretje")

Maar als we nog even verder dromen: zou het niet mooi zijn om af en toe één sigaret te kunnen roken? Het wetenschappelijke antwoord is: nee. Ook als je slechts ‘af en toe’ rookt, blijven de gevolgen op termijn aanzienlijk want meestal loopt het aantal sigaretten snel weer op. Dit komt omdat je het altijd anders gewoon bent geweest. De hersenen onthouden dit en willen onbewust teruggrijpen naar het vertrouwde: je vroegere rookgewoontes.

Meer weten?

Bekijk het filmpje!

Dus als je stopt, stop dan volledig en vraag hier hulp!

Bron: tabakstop.be (Stichting tegen Kanker )

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

De Buddy Deal kalender begeleidt je tijdens de hele uitdaging

Om je te helpen tijdens Buddy Deal heeft Stichting tegen Kanker een kalender op maat voor je gemaakt!

Tips voor Stopper

WEBINAR - Hoe moet ik me als stopper (roker) voorbereiden op Buddy Deal?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Stopper

Ontmoet Nadia, deelnemer aan de Buddy Deal 2022

Nadia, gelegenheidsroker, besloot in 2022 te stoppen met roken met Buddy Deal. Voor deze uitdaging had Nadia een heel bijzondere Buddy: Frank Vandenbroucke, vice-eerste minister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.