Placeholder

Tips voor Stopper

“Af en toe een sigaretje kan toch geen kwaad.”

We hadden het al over de excuses die rokers in gedachten houden om toch maar niet te moeten stoppen. Een van de populairste, maar meteen ook foutste: af en toe roken kan (geen kwaad).

Niets is minder waar!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je kunt niet ‘af en toe’ roken. Of beter gezegd: je kunt de volgende sigaret veel langer uitstellen, maar roken is een permanente verslaving en je rekt dus enkel maar het verlangen naar het volgende nicotineshot. Dus om het met de woorden van (ervarings)deskundige Allen Carr te zeggen:

“There’s no such thing as just one cigarette”

(“Er bestaat niet zoiets als maar één sigaretje")

Maar als we nog even verder dromen: zou het niet mooi zijn om af en toe één sigaret te kunnen roken? Het wetenschappelijke antwoord is: nee. Ook als je slechts ‘af en toe’ rookt, blijven de gevolgen op termijn aanzienlijk want meestal loopt het aantal sigaretten snel weer op. Dit komt omdat je het altijd anders gewoon bent geweest. De hersenen onthouden dit en willen onbewust teruggrijpen naar het vertrouwde: je vroegere rookgewoontes.

Meer weten?

Bekijk het filmpje!

Dus als je stopt, stop dan volledig en vraag hier hulp!

Bron: tabakstop.be (Stichting tegen Kanker )

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …