Placeholder

Tips voor Stopper

Missie geslaagd: we hebben de eerste kaap bereikt!

De Buddy Deal zit erop! 31 mei ligt intussen achter ons en alle stoppers en buddy’s mogen best fier zijn op hun prestatie. Want zélfs wie het niet haalde, is een belangrijke ervaring rijker …

Goed begonnen is half gewonnen!

Eerst en vooral: proficiat! Want vaak is de angst om te stoppen een groter probleem dan het stoppen zelf. De klik maken is dus al een prestatie op zich. En met de juiste mindset en eventueel een beetje professionele hulp valt het stoppen soms beter mee dan gedacht.

Buddy’s ben je voor het leven

Je hebt het gemerkt: echte buddy’s steunen mekaar door dik en dun, ook op momenten dat het even moeilijk gaat. En we gaan er niet flauw over doen: ook nu je (hopelijk) nog gestopt bent, kunnen faalangst, ontwenningsverschijnselen of negatieve emoties nog wel eens de kop opsteken.

Men zegt soms: ‘Roker ben je voor het leven’. Er zijn genoeg ex-rokers om deze slogan tegen te spreken. Dit geldt echter wel voor de steun van je omgeving en Tabakstop die je helpen om een leven lang vol te houden of om er telkens opnieuw met nieuwe moed tegenaan te gaan!

Dus zeggen we bravo aan alle ex-rokers …. of veel succes met je volgende poging! En wie weet zien we je volgend jaar opnieuw bij de Buddy Deal als buddy voor een vriend of vriendin?

Mogen we jullie proficiat wensen?

Natuurlijk zijn we bij Stichting tegen Kanker bijzonder blij dat jullie hebben meegedaan aan de Buddy Deal. Maar ook Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid en Lize Feryn willen jullie van harte feliciteren met je prestatie …

Bekijk de video van Frank Vandenbroucke, vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid:

Bekijk de video van Lize Feryn:

Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

De Buddy Deal kalender begeleidt je tijdens de hele uitdaging

Om je te helpen tijdens Buddy Deal heeft Stichting tegen Kanker een kalender op maat voor je gemaakt!

Tips voor Stopper

WEBINAR - Hoe moet ik me als stopper (roker) voorbereiden op Buddy Deal?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Stopper

Ontmoet Chris, deelnemer aan de Buddy Deal 2023

Chris besloot in 2023 te stoppen met roken met Buddy Deal.