Placeholder

Tips voor Buddy

5 dingen om te doen als jouw stopper het moeilijk heeft

Iedereen die het ooit zelf probeerde, weet: stoppen met roken is niet altijd makkelijk! Zeker de eerste weken kan je wel eens de muren oplopen. Ook voor de mensen rond de stopper kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je hiermee om? En wat kan jij doen om de slaagkansen te verhogen?

“Wat is er met hem of haar aan de hand?”

Roken is een verslaving dus wie stopt, kan last hebben van ontwenningsverschijnselen: je bent dan zenuwachtig en prikkelbaar, hebt last van stemmingswisselingen … en dat moet de omgeving soms bekopen. Bedenk dat dit een tijdelijk probleem is als gevolg van de verslaving. Binnenkort gaat het beter gaan, zeker met steun en begrip uit de omgeving.

Wat kan je doen voor de stopper?

1. Welkom in de niet-rokerszone: hou sigaretten en asbakken uit de buurt, voorzie (gezonde) tussendoortjes en zorg voor afleiding en leuke activiteiten.
2. Wees geduldig: probeer je in te leven, blijf rustig en hou zelf ook vol tot het beter wordt.
3. Blijf positief: veroordeel een misstap niet maar motiveer de stopper om er opnieuw tegenaan te gaan of (extra) hulp te zoeken.
4. Vermijd negativiteit en clichés: ‘Je zou beter terug roken’ en ‘Nog niet bijgekomen?’ is niet wat hij/zij wil horen.
5. En vooral: wees extra lief en aandachtig, want iedere stopper kan het nu meer dan ooit gebruiken!

Wist je dat veel ex-rokers gestopt zijn dankzij de steun van een buddy? Dit kan je allemaal zeggen en doen!

Meer info?

Nog geen Buddy Deal gesloten?

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

Dagen zonder tabak: streep je stopper rookvrij!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van zijn maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om vol spanning naar uit te kijken. En met zijn eigen persoonlijke stopkalender komt die rookvrije toekomst voor je stopper elke dag een streepje dichterbij.

Tips voor Buddy

Stoppen met excuses: je stopper maakt zichzelf iets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Hieronder vind je een aantal dingen die jij kan zeggen om je stopper van mening te doen veranderen!

Tips voor Buddy

Je stopper helpen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Als jij je stopper met kennis van zaken wil helpen, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want niemand die beter weet hoe je stopt dan … een ervaringsdeskundige!