Placeholder

Tips voor Buddy

Dagen zonder tabak: streep je stopper rookvrij!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van zijn maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om vol spanning naar uit te kijken. En met zijn eigen persoonlijke stopkalender komt die rookvrije toekomst voor je stopper elke dag een streepje dichterbij.

Maak je kalender!

Een goede planning is al de helft van het werk. En wie zo hard werkt, verdient regelmatig een beloning. Onze tip: hang een kalender op zodat jij en je stopper dag na dag kunnen zien hoe ver hij al staat met zijn nieuwe en rookvrije leven.

Een voorbeeldje?

Op de kalender tellen jullie af naar 31 mei en mogen jullie zelf de beloning invullen die jij en je stopper hebben gekozen. Maar je kunt nog veel meer toevoegen:

  • Ideetjes om jullie tussentijds te belonen
  • Elke week een activiteit om (samen) je zinnen te verzetten
  • Quotes, cijfers en feiten over (niet) roken …

Moeilijke dagen?

Misschien zal je stopper het volgende maand af en toe moeilijk krijgen. Stel he dan eventueel het gebruik van een rookstophulpmiddel voor. Nicotinevervangers zijn vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Ze kunnen de rookstop comfortabeler laten verlopen omdat ze de zin in een sigaret en de lichamelijke bijwerkingen sterk verminderen of zelfs laten verdwijnen. Informeer je alvast bij je apotheker of lees erover op de website van Tabakstop.

Sommige mensen kiezen ook voor de e-sigaret als rookstopmiddel. Gebruikt je stopper deze al? Belangrijk is dan om volledig over te schakelen op dampen. Lees alvast de 10 praktische tips op tabakstop.be.

Christine, tabakologe Tabakstop, vertelt over het belang van een Buddy

Help je stopper: maak een kalender met dagelijkse tips en ondersteuning!

Nog geen Buddy Deal gesloten?

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

5 dingen om te doen als jouw stopper het moeilijk heeft

Iedereen die het ooit zelf probeerde, weet: stoppen met roken is niet altijd makkelijk! Zeker de eerste weken kan je wel eens de muren oplopen. Ook voor de mensen rond de stopper kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je hiermee om? En wat kan jij doen om de slaagkansen te verhogen?

Tips voor Buddy

Stoppen met excuses: je stopper maakt zichzelf iets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Hieronder vind je een aantal dingen die jij kan zeggen om je stopper van mening te doen veranderen!

Tips voor Buddy

Je stopper helpen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Als jij je stopper met kennis van zaken wil helpen, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want niemand die beter weet hoe je stopt dan … een ervaringsdeskundige!