Placeholder

Tips voor Buddy

De beste buddy ooit? Die herken je meteen aan deze 5 eigenschappen 😉

En we zijn vertrokken! Je Stopper zet zijn eerste stappen in de Buddy Deal Challenge, en dat betekent dat hij misschien al een paar moeilijke momenten heeft. Reden te meer om als Buddy extra aandacht aan hem te besteden en je beste beentje voor te zetten!

Hoe?

Als jij je stopper wil helpen om met glans de finish te bereiken, dan ben je deze maand best (extra):

Geduldig
Na de eerste dagen steken de ontwenningsverschijnselen of twijfels misschien al de kop op. Het zou best kunnen dat je stopper prikkelbaar is en dat (onder andere) op jou uitwerkt. Probeer om je geduld niet te verliezen, vermijd discussies en besef dat dit slechts tijdelijk is.

Begripvol
Hoe meer inzicht je hebt in wat er met je Stopper gebeurt, hoe makkelijker het zal zijn om ermee om te gaan en hem te helpen. Informeer je alvast op Tabakstop.be en wees gerust: de hele maand lang blijven wij onze inzichten en nuttige tips met je delen!

Aandachtig
Soms zal je Stopper het (heel) duidelijk zeggen, misschien geeft hij subtiele hints of onbewuste signalen dat de verleiding de kop opsteekt, dat hij twijfelt of de moed verliest. Probeer die tekens te herkennen en gepast te reageren met de juiste antwoorden of door voor afleiding te zorgen.

Bereikbaar
Op het werk, ’s avonds laat in bed en op momenten dat je het niet verwacht: moeilijke momenten houden geen rekening met de klok of je agenda. Dan is het goed dat je stopper weet dat hij je altijd mag bellen, opzoeken of aanspreken.

Creatief
Hem verrassen met een gezonde snack of heerlijk gerecht, even zijn aandacht afleiden of de drang naar nicotine opvangen met een scheutje dopamine in de fitness: jij weet wat je stopper leuk vindt, wij zorgen deze maand voor extra ideeën en inspiratie!

Wordt de beste Buddy met onze drie tips:

 

Buddy’s helpen Buddy’s!
Lees hier alvast de ervaringen van andere deelnemers.

Wil je andere Buddy’s inspireren?
Deel jouw ervaring met hen!

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

5 dingen om te doen als jouw stopper het moeilijk heeft

Iedereen die het ooit zelf probeerde, weet: stoppen met roken is niet altijd makkelijk! Zeker de eerste weken kan je wel eens de muren oplopen. Ook voor de mensen rond de stopper kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je hiermee om? En wat kan jij doen om de slaagkansen te verhogen?

Tips voor Buddy

Dagen zonder tabak: streep je stopper rookvrij!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van zijn maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om vol spanning naar uit te kijken. En met zijn eigen persoonlijke stopkalender komt die rookvrije toekomst voor je stopper elke dag een streepje dichterbij.

Tips voor Buddy

Stoppen met excuses: je stopper maakt zichzelf iets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Hieronder vind je een aantal dingen die jij kan zeggen om je stopper van mening te doen veranderen!