Placeholder

Tips voor Buddy

De beste buddy ooit? Die herken je meteen aan deze 5 eigenschappen 😉

En we zijn vertrokken! Je Stopper zet zijn eerste stappen in de Buddy Deal Challenge, en dat betekent dat hij misschien al een paar moeilijke momenten heeft. Reden te meer om als Buddy extra aandacht aan hem te besteden en je beste beentje voor te zetten!

Hoe?

Als jij je stopper wil helpen om met glans de finish te bereiken, dan ben je deze maand best (extra):

Geduldig
Na de eerste dagen steken de ontwenningsverschijnselen of twijfels misschien al de kop op. Het zou best kunnen dat je stopper prikkelbaar is en dat (onder andere) op jou uitwerkt. Probeer om je geduld niet te verliezen, vermijd discussies en besef dat dit slechts tijdelijk is.

Begripvol
Hoe meer inzicht je hebt in wat er met je Stopper gebeurt, hoe makkelijker het zal zijn om ermee om te gaan en hem te helpen. Informeer je alvast op Tabakstop.be en wees gerust: de hele maand lang blijven wij onze inzichten en nuttige tips met je delen!

Aandachtig
Soms zal je Stopper het (heel) duidelijk zeggen, misschien geeft hij subtiele hints of onbewuste signalen dat de verleiding de kop opsteekt, dat hij twijfelt of de moed verliest. Probeer die tekens te herkennen en gepast te reageren met de juiste antwoorden of door voor afleiding te zorgen.

Bereikbaar
Op het werk, ’s avonds laat in bed en op momenten dat je het niet verwacht: moeilijke momenten houden geen rekening met de klok of je agenda. Dan is het goed dat je stopper weet dat hij je altijd mag bellen, opzoeken of aanspreken.

Creatief
Hem verrassen met een gezonde snack of heerlijk gerecht, even zijn aandacht afleiden of de drang naar nicotine opvangen met een scheutje dopamine in de fitness: jij weet wat je stopper leuk vindt, wij zorgen deze maand voor extra ideeën en inspiratie!

Wordt de beste Buddy met onze drie tips:

 

Buddy’s helpen Buddy’s!
Lees hier alvast de ervaringen van andere deelnemers.

Wil je andere Buddy’s inspireren?
Deel jouw ervaring met hen!

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

De Buddy Deal kalender om je Stopper te helpen

Buddy Deal wordt een echte uitdaging voor je Stopper. Stichting tegen Kanker heeft een kalender op maat gemaakt om je te begeleiden er het beste van te maken!

Tips voor Buddy

WEBINAR - Hoe kan ik als Buddy echt iemand steunen?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Buddy

Frank Vandenbroucke, minister en deelnemer aan Buddy Deal 2022

Als minister van Volksgezondheid weet Frank Vandenbroucke dat stoppen met roken niet gemakkelijk is. Daarom besloot hij om Nadia te steunen bij deze uitdaging.