Placeholder

Tips voor Buddy

Missie (bijna) geslaagd! En je weet hopelijk nog wat je beloofd hebt …

Morgen is het zover: 31 mei vieren jij en je stopper dat hij één maand niet gerookt heeft. Dankzij jouw steun mag hij zich nu al gerust niet-roker noemen. Maar ook na morgen kan hij je hulp goed gebruiken …

Een buddy, dat ben je voor het leven!

Oké, je hebt beslist je best gedaan deze maand (en dan mag je ook nog die tegenprestatie leveren 😉). Maar dat doe je vast met véél plezier. En als echte buddy’s zullen jullie mekaar ook na dat etentje, de 10 miles of die zelfgebakken taart nog vaak zien. Dat treft want …

Niet-roker, dat wil je graag blijven!

Ook na één maand heeft je stopper het soms nog moeilijk en hoe langer hij gestopt is … hoe minder hij zich bewust wordt van zijn motieven en eventuele valkuilen. Dus rekenen we op jou:

  • Vraag af en toe eens hoe het gaat of welke voordelen je stopper al ervaart. Het is voor de stopper fijn om te weten dat je ook na de Buddy Deal nog steeds aan hem denkt en hem stimuleert in zijn mooie verwezenlijking.
  • Blijf aandachtig voor signalen die een mogelijk herval aankondigen of erop wijzen dat hij of zij een luisterend oor zoekt.
  • Herinner je stopper af en toe aan de redenen en voordelen die hem deden stoppen.
  • Wees begripvol als hij hervalt en moedig hem indien nodig aan om te stoppen met de (gratis) hulp van een tabakoloog: neem een kijkje op tabakologen.be

Kortom: doe wat een buddy doet wanneer je stopper het even moeilijk heeft!

Een rechtstreekse lijn op moeilijke momenten?
Bekijk het filmpje!

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

De Buddy Deal kalender om je Stopper te helpen

Buddy Deal wordt een echte uitdaging voor je Stopper. Stichting tegen Kanker heeft een kalender op maat gemaakt om je te begeleiden er het beste van te maken!

Tips voor Buddy

WEBINAR - Hoe kan ik als Buddy echt iemand steunen?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Buddy

Frank Vandenbroucke, minister en deelnemer aan Buddy Deal 2022

Als minister van Volksgezondheid weet Frank Vandenbroucke dat stoppen met roken niet gemakkelijk is. Daarom besloot hij om Nadia te steunen bij deze uitdaging.