Placeholder

Tips voor Buddy

Missie (bijna) geslaagd! En je weet hopelijk nog wat je beloofd hebt …

Morgen is het zover: dinsdag 31 mei vieren jij en je stopper dat hij één maand niet gerookt heeft. Dankzij jouw steun mag hij zich nu al gerust niet-roker noemen. Maar ook na morgen kan hij je hulp goed gebruiken …

Een buddy, dat ben je voor het leven!

Oké, je hebt beslist je best gedaan deze maand (en dan mag je ook nog die tegenprestatie leveren 😉). Maar dat doe je vast met véél plezier. En als echte buddy’s zullen jullie mekaar ook na dat etentje, de 10 miles of die zelfgebakken taart nog vaak zien. Dat treft want …

Niet-roker, dat wil je graag blijven!

Ook na één maand heeft je stopper het soms nog moeilijk en hoe langer hij gestopt is … hoe minder hij zich bewust wordt van zijn motieven en eventuele valkuilen. Dus rekenen we op jou:

  • Vraag af en toe eens hoe het gaat of welke voordelen je stopper al ervaart. Het is voor de stopper fijn om te weten dat je ook na de Buddy Deal nog steeds aan hem denkt en hem stimuleert in zijn mooie verwezenlijking.
  • Blijf aandachtig voor signalen die een mogelijk herval aankondigen of erop wijzen dat hij of zij een luisterend oor zoekt.
  • Herinner je stopper af en toe aan de redenen en voordelen die hem deden stoppen.
  • Wees begripvol als hij hervalt en moedig hem indien nodig aan om te stoppen met de (gratis) hulp van een tabakoloog: neem een kijkje op tabakologen.be

Kortom: doe wat een buddy doet wanneer je stopper het even moeilijk heeft!

Een rechtstreekse lijn op moeilijke momenten?
Bekijk het filmpje!

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Buddy

5 dingen om te doen als jouw stopper het moeilijk heeft

Iedereen die het ooit zelf probeerde, weet: stoppen met roken is niet altijd makkelijk! Zeker de eerste weken kan je wel eens de muren oplopen. Ook voor de mensen rond de stopper kan dit een uitdaging zijn. Hoe ga je hiermee om? En wat kan jij doen om de slaagkansen te verhogen?

Tips voor Buddy

Dagen zonder tabak: streep je stopper rookvrij!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van zijn maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om vol spanning naar uit te kijken. En met zijn eigen persoonlijke stopkalender komt die rookvrije toekomst voor je stopper elke dag een streepje dichterbij.

Tips voor Buddy

Stoppen met excuses: je stopper maakt zichzelf iets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Hieronder vind je een aantal dingen die jij kan zeggen om je stopper van mening te doen veranderen!