Placeholder

Tips voor Stopper

Dagen zonder tabak: streep jezelf naar de finish!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van je maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om naar uit te kijken. Met jouw eigen persoonlijke stopkalender komt de overwinning elke dag een streepje dichterbij. 

Maak je kalender!

Een goede planning is al de helft van het werk. En wie zo hard werkt, verdient regelmatig een beloning. Onze tip: hang een kalender op zodat jij en je huisgenoten dag na dag kunnen zien hoever je al staat met je nieuwe en rookvrije leven.

Een voorbeeldje?

Op je kalender tel je af naar 31 mei en mag je zelf de beloning invullen die jij en je buddy hebben gekozen. Maar je kunt nog veel meer toevoegen:

  • Ideetjes om jullie tussentijds te belonen
  • Elke week een activiteit om (samen) je zinnen te verzetten
  • Quotes, cijfers en feiten over (niet) roken …

Moeilijke dagen?

Misschien zal je het volgende maand af en toe moeilijk krijgen. Denk daarom al eens na over het gebruik van een rookstophulpmiddel. Nicotinevervangers zijn vrij verkrijgbaar bij de apotheek. Ze kunnen de rookstop comfortabeler laten verlopen omdat ze de zin in een sigaret en de lichamelijke bijwerkingen sterk verminderen of zelfs laten verdwijnen. Informeer je alvast bij je apotheker of lees erover op de website van Tabakstop.

Sommige mensen kiezen ook voor de e-sigaret als rookstopmiddel. Gebruik je deze al? Belangrijk is dan om volledig over te schakelen op dampen. Lees alvast de 10 praktische tips op tabakstop.be.

Streep jezelf rookvrij: maak zelf een kalender met dagelijkse tips en ondersteuning!

Nog geen Buddy Deal gesloten?

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …