Placeholder

Tips voor Stopper

Moeilijk moment? Hervallen? Je bent zeker niet alleen!

Misschien was de Buddy Deal voor jou hét zetje dat je nodig had om eindelijk de sigaret vaarwel te zeggen, maar bekruipt je soms het verlangen terug? Of misschien heb je de finish (nog) niet gehaald. In beide gevallen geldt: we laten je niet in de kou staan!

Soms heb je meerdere pogingen nodig om te stoppen: bekijk hier het campagnefilmpje https://youtu.be/yuZz8fGQoMI

Wie staat er allemaal voor je klaar?

Natuurlijk kan je altijd terecht op onze website Tabakstop.be voor extra informatie en ondersteuning bij je volgende poging. Tijdens de Buddy Deal hebben wij en heel wat stoppers ook ervaren dat persoonlijke begeleiding vaak hét verschil maakt. En zéker als je kiest voor de ondersteuning van een professional:

1. Een tabakoloog stelt samen met jou een persoonlijk rookstopplan op en begeleidt je stap voor stap doorheen dit proces. Zoek je een tabakoloog in een ziekenhuis of bij jou in de buurt? Kijk op www.tabakologen.be of lees meer over de terugbetaling op onze website.

2. Tabakstop biedt gratis telefonische begeleiding door een tabakoloog. Je kunt je hier inschrijven.

3. Je apotheker of je huisarts kan je een rookstopmiddel of nicotinevervanger voorstellen inclusief advies om er juist gebruik van te maken: lees er alles over!

Meer weten?

(Ex-)rokers helpen rokers

Mensen in je omgeving die ook gestopt zijn, hebben vast heel wat nuttige tips voor je. Maar je kunt ook altijd terecht op de Facebookgroep Tabakstop om ervaringen uit te wisselen.

Ben je gestopt en steekt de zin naar een sigaret toch eens de kop op? Bedenk dan welke vrijheid je nu hebt verworven: de vrijheid dat je niet meer ‘hoeft’ te roken, niet meer stinkt, bij je gezelschap kunt blijven zitten ... Want de sigaret nam die vrijheid af!

Luister maar! https://youtu.be/Oxq3hBMWKEc

De Buddy Deal: (n)iets voor jou?

Volgend jaar organiseren we de Buddy Deal opnieuw. Maar misschien heb jij meer nood aan steun en begeleiding? Dan zijn groepssessies of een individuele begeleiding door een tabakoloog een goede optie.

Ontdek welke begeleidingsvormen er bestaan: bekijk de filmpjes!

Of zo kan het ook!

Wist je dit?

Via je ziekenfonds kan je een terugbetaling krijgen voor begeleiding bij een tabakoloog! Ontdek hier op welke terugbetaling(en) je allemaal recht hebt!

Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

De Buddy Deal kalender begeleidt je tijdens de hele uitdaging

Om je te helpen tijdens Buddy Deal heeft Stichting tegen Kanker een kalender op maat voor je gemaakt!

Tips voor Stopper

WEBINAR - Hoe moet ik me als stopper (roker) voorbereiden op Buddy Deal?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Stopper

Ontmoet Chris, deelnemer aan de Buddy Deal 2023

Chris besloot in 2023 te stoppen met roken met Buddy Deal.