Placeholder

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Wat is er beter dan één goede reden?

Véél goede redenen! Een betere gezondheid, kleren die fris ruiken of gezellig aan tafel blijven zitten terwijl de rokers in de regen staan … Schrijf alles neer wat in je opkomt en bekijk je lijstje als het even moeilijk wordt: dat helpt om je doelen voor ogen te houden wanneer de drang naar die ene sigaret terug opkomt.

Maar dé reden moet je zelf bedenken …

Misschien kunnen onze 3 P’s je inspireren. Want de beste reden voor jou om van die verslaving af te geraken, die is sowieso:

  • Persoonlijk: je kinderen, je lievelingssport of het gevoel dat je elke dag alles aankunt. Laat je niet afschrikken of meesleuren: waar doe jíj het voor?
  • Positief: niet ziek worden of geen geld verspillen is natuurlijk goed. Maar fit en gezond worden en concrete dromen waarmaken nóg leuker! Denk liever aan wat je wíl dan aan wat je wil vermijden.
  • Precies: ‘een betere conditie’ is fijn, maar ‘terug met de kleinkinderen kunnen ravotten’ of ‘opnieuw plezier beleven aan het lopen’ is nog veel leuker! Hoe preciezer je je een doel formuleert, hoe beter je het je kunt inbeelden én hoe meer het je zal motiveren.

En nu aan de slag: welke reden(en) vind jij superbelangrijk om te stoppen met roken?

Nog geen Buddy Deal gesloten?

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

De Buddy Deal kalender begeleidt je tijdens de hele uitdaging

Om je te helpen tijdens Buddy Deal heeft Stichting tegen Kanker een kalender op maat voor je gemaakt!

Tips voor Stopper

WEBINAR - Hoe moet ik me als stopper (roker) voorbereiden op Buddy Deal?

Op basis van hun ervaring en de getuigenissen van de deelnemers aan de vorige editie, zullen onze experten je begeleiden om deze uitdaging zo comfortabel mogelijk aan te gaan.

Tips voor Stopper

Ontmoet Chris, deelnemer aan de Buddy Deal 2023

Chris besloot in 2023 te stoppen met roken met Buddy Deal.