Placeholder

Tips voor Stopper

Stoppen? Jouw speciale reden blijft de beste motivatie!

Redenen genoeg om te stoppen met roken. Gelukkig maar, want een ijzersterke motivatie is de eerste stap richting succes. Schrijf op wat jouw persoonlijke redenen zijn, want deze lijst zal je de komende weken nog vaak helpen!

Wat is er beter dan één goede reden?

Véél goede redenen! Een betere gezondheid, kleren die fris ruiken of gezellig aan tafel blijven zitten terwijl de rokers in de regen staan … Schrijf alles neer wat in je opkomt en bekijk je lijstje als het even moeilijk wordt: dat helpt om je doelen voor ogen te houden wanneer de drang naar die ene sigaret terug opkomt.

Maar dé reden moet je zelf bedenken …

Misschien kunnen onze 3 P’s je inspireren. Want de beste reden voor jou om van die verslaving af te geraken, die is sowieso:

  • Persoonlijk: je kinderen, je lievelingssport of het gevoel dat je elke dag alles aankunt. Laat je niet afschrikken of meesleuren: waar doe jíj het voor?
  • Positief: niet ziek worden of geen geld verspillen is natuurlijk goed. Maar fit en gezond worden en concrete dromen waarmaken nóg leuker! Denk liever aan wat je wíl dan aan wat je wil vermijden.
  • Precies: ‘een betere conditie’ is fijn, maar ‘terug met de kleinkinderen kunnen ravotten’ of ‘opnieuw plezier beleven aan het lopen’ is nog veel leuker! Hoe preciezer je je een doel formuleert, hoe beter je het je kunt inbeelden én hoe meer het je zal motiveren.

En nu aan de slag: welke reden(en) vind jij superbelangrijk om te stoppen met roken?

Nog geen Buddy Deal gesloten?

Schrijf je in en ontvang onze tips via mail!
Deel dit artikel of stuur naar een vriend
Was dit artikel nuttig voor jou?

Tips voor Stopper

Nog steeds excuses? Maak jezelf niets wijs!

Er zijn heel wat goeie redenen om te stoppen met roken. Maar elke roker heeft er nog véél meer om dat niet te doen. Maar kloppen die wel … of maak jij jezelf iets wijs?

Tips voor Stopper

Stoppen volgens het boekje? Lees Allen Carr!

Er bestaat geen handleiding om te stoppen met roken … of toch? Voor je de sigaret definitief afzweert, hebben wij de perfecte lectuur voor je. Want naast je buddy hebben we nog iemand klaarstaan die weet hoe je dat het best aanpakt …

Tips voor Stopper

Dagen zonder tabak: streep jezelf naar de finish!

Over een paar dagen is het zover: de eerste dag van je maand zonder tabak! Geen nachtmerrie, maar iets om naar uit te kijken. Met jouw eigen persoonlijke stopkalender komt de overwinning elke dag een streepje dichterbij.